Светски дан поезије у Нишу

Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша у сарадњи са градским институцијама и организацијама културе пету годину заредом обележава Светски дан поезије.


Фото: Душан Митић Цар

Организованим читањем и говорењем стихова на јавним местима, улицама, трговима и мостовима, чланови Друштва јавно заговарају писање и читање поезије. Позив на ПРОВЕТРАВАЊЕ ПЕСМЕ је отворен за све љубитеље речи. Дођите на плато Народног позоришта у Нишу, у четвртак 21. марта у подне, да првог дана пролећа прочитате омиљену песму омиљеног песника.


#СветскиДанПоезије2017


У случају неповољних временских прилика програм се неће одлагати већ се премешта са платоа у доњи фоаје Народног позоришта. Поезију ће говорити чланови Друштва са подршком музичке групе Ненада Танчића и Томе Алексића, а ту је и већ чувени Књигомат нишке библиотеке који дарује само добре наслове.



Поред наших сталних партнера, Нишког културног центра и Народне библиотеке Стеван Сремац имамо задовољство да од 2019. године стални суорганизатор буду Народно позориште у Нишу и Нишвил џез фестивал. Овим програмом Град Ниш стаје уз Њу Јорк, Париз, Лондон … и сврстава се у ред оних светских метропола које обележавају Дан поезије.


Погледајте на снимку како је #СветскиДанПоезије протекао 2018. године:


Добро дошли на ПРОВЕТРАВАЊЕ ПЕСМЕ 2019.


Угледни књижевни ствараоци