Svetski dan poezije u Nišu

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša u saradnji sa gradskim institucijama i organizacijama kulture petu godinu zaredom obeležava Svetski dan poezije.


Foto: Dušan Mitić Car

Organizovanim čitanjem i govorenjem stihova na javnim mestima, ulicama, trgovima i mostovima, članovi Društva javno zagovaraju pisanje i čitanje poezije. Poziv na PROVETRAVANJE PESME je otvoren za sve ljubitelje reči. Dođite na plato Narodnog pozorišta u Nišu, u četvrtak 21. marta u podne, da prvog dana proleća pročitate omiljenu pesmu omiljenog pesnika.


#SvetskiDanPoezije2017


U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika program se neće odlagati već se premešta sa platoa u donji foaje Narodnog pozorišta. Poeziju će govoriti članovi Društva sa podrškom muzičke grupe Nenada Tančića i Tome Aleksića, a tu je i već čuveni Knjigomat niške biblioteke koji daruje samo dobre naslove.Pored naših stalnih partnera, Niškog kulturnog centra i Narodne biblioteke Stevan Sremac imamo zadovoljstvo da od 2019. godine stalni suorganizator budu Narodno pozorište u Nišu i Nišvil džez festival. Ovim programom Grad Niš staje uz Nju Jork, Pariz, London … i svrstava se u red onih svetskih metropola koje obeležavaju Dan poezije.


Pogledajte na snimku kako je #SvetskiDanPoezije protekao 2018. godine:


Dobro došli na PROVETRAVANJE PESME 2019.


Ugledni književni stvaraoci