Додељена Повеља Матице српске проф. др Недељку Богдановићу, члану нашег Друштва

Донета је одлука о добитницима Повеље Матице српске за неговање српске језичке културе за 2021. годину.

Жири за доделу Повеље Матице српске за неговање српске језичке културе у саставу: проф. др Исидора Бјелаковић, проф. др Вељко Брборић, проф. др Мато Пижурица, проф. др Драган Станић, председник Матице српске и проф. др Рада Стијовић, на својој седници одржаној 9. марта 2022. године једногласно је донео одлуку да професору доктору Недељку Богдановићу, члану нашег Друштва, додели Повељу за 2021. годину за неговање српске језичке културе и укупан допринос српској лингвистичкој науци.

  • Професор др Недељко Богдановић је професор Филозофског факултета у Нишу од 2004. године у пензији, био је главни и одговорни уредник научног часописа „Facta universitatis“, а сада је један од уредника Етно-културолошког зборника и члан уредништва Српског дијалектолошког зборника. Члан је више одбора САНУ: Одбора за речник савременог српског књижевног и народног језика, Одбора за дијалектологију и ономастику и Међуакадемијског одбора за дијалектолошке атласе.

Поред професора Недељка Богдановића, овогодишњи добитници Повеље Матице Српске су књижевник Драгослав Михаиловић и манифестација Дани српскога духовог преображења.

извор: МАТИЦА СРПСКАУгледни књижевни ствараоци