Društva književnika Niša bogatije za četiri nova člana

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša je bogatije za četiri književna stvaraoca iz Niša. Sa ponosom saopštavamo da smo u svoje redove primili četiri nova člana.


Novi članovi Društva su pesnik Aleksandar Vojinović, pesnikinja Ana Ilić, književnik i publicista Ivan Matejević i dramski pisac Miroljub Nedović.Kad zdravstvene okolnosti to budu dozvolile priredićemo književni program u gornjem foajeu Narodnog pozorišta, na kojem ćemo predstaviti nove članove iz 2020. i 2021. godine.

Prethodne godine članovi Društva postali su Jelena Jovanović, docent na Filozofskom fakultetu u Nišu; Saša Buđevac, poznati srpski arhitekta i književnik; upravnica Pozorišta Lutaka u Nišu, književnica Milica Radulović; književnica Jadranka Milenković, osnivač Kluba Prejaka reč i književnik Miloš Grozdanović, direktor Startap centra u Nišu.Podsećamo, od osnivanja Društva 1952. godine do danas, uprkos administrativnim zastojima, Društvo izvorno čine samo ugledni pisci i prevodioci koji žive ili su rođeni u Nišu.

Društvo okuplja reprezentativne književnike i književne prevodioce iz Niša i zastupa njihove stvaralačke i esnafske interese. 

Članovi Društva vode programski savet Književne kolonije Sićevo, ocenjuju književna dela kao žiri gradskih književnih nagrada, priređuju radionice kreativnog pisanja i književne programe. Privredna delatnost Društva je izdavaštvo, a objavljujemo do tri
književna dela godišnje.Društvo uglednih stvaralaca