Održana redovna Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca


U Nišu je sinoć održana redovna Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša. Na sednici je usvojen izveštaj Predsedništva o radu Društva i plan aktivnosti za 2020. godinu, ali glasalo se i o prijemu novih članova u redove Uglednih književnih stvaralaca.


Odlukom Skupštine od 26. februara 2020. godine novi članovi Društva su niški književni stvaraoci: Jelena Jovanović, docent na Filozofskom fakultetu u Nišu; Saša Buđevac, poznati srpski arhitekta; upravnica Pozorišta Lutaka u Nišu Milica Radulović; Jadranka Milenković i Miloš Grozdanović.


Novi članovi Društva književnika i književnih prevodilaca Niša

Za počasnog člana Društva jednoglasnom odlukom Skupštine imenovan je pesnik nj.e. Edvin Sugarev, generalni konzul Republike Bugarske u Srbiji.Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša blagovremeno će obavestiti javnost o književnom programu na kojem će biti organizovano zajedničko predstavljanje novih članova.


Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša baštini tradiciju dužu od šezdeset godina. To proteklo vreme nas obavezuje da negujemo sećanja na dela onih koji su gradili Društvo decenijama pre nas – da se uvek držimo temeljnog načela čuvanja ugleda profesije i svih esnafskih interesa naših članova. Naše ovogodišnje aktivnosti i sve kreativne snage biće pre svega usmerene na važan jubilej – 30 godina Međunarodne književne kolonije Sićevo jer je upravo ovo Društvo 1990. godine pokrenulo Koloniju. Međutim, vremenom je ta činjenica nekako bila zanemarena. Književna kolonija Sićevo dodeljuje književnu nagradu Ramonda Serbika i mi ćemo u simbolici tog cveta, predanim radom u Savetu ove književne manifestacije i punom saradanjom sa Niškim kulturnim centrom, ponovo potražiti svoju snagu kako bismo dokazali da smo kao Društvo kadri da pokažemo samo ono najbolje svetu.

Predsedništvo Društva

Ugledni književni stvaraoci