Одржана редовна Скупштина Друштва књижевника и књижевних преводилаца


У Нишу је синоћ одржана редовна Скупштина Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. На седници је усвојен извештај Председништва о раду Друштва и план активности за 2020. годину, али гласало се и о пријему нових чланова у редове Угледних књижевних стваралаца.


Одлуком Скупштине од 26. фебруара 2020. године нови чланови Друштва су нишки књижевни ствараоци: Јелена Јовановић, доцент на Филозофском факултету у Нишу; Саша Буђевац, познати српски архитекта; управница Позоришта Лутака у Нишу Милица Радуловић; Јадранка Миленковић и Милош Гроздановић.


Нови чланови Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша

За почасног члана Друштва једногласном одлуком Скупштине именован је песник њ.е. Едвин Сугарев, генерални конзул Републике Бугарске у Србији.Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша благовремено ће обавестити јавност о књижевном програму на којем ће бити организовано заједничко представљање нових чланова.


Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша баштини традицију дужу од шездесет година. То протекло време нас обавезује да негујемо сећања на дела оних који су градили Друштво деценијама пре нас – да се увек држимо темељног начела чувања угледа професије и свих еснафских интереса наших чланова. Наше овогодишње активности и све креативне снаге биће пре свега усмерене на важан јубилеј – 30 година Међународне књижевне колоније Сићево јер је управо ово Друштво 1990. године покренуло Колонију. Међутим, временом је та чињеница некако била занемарена. Књижевна колонија Сићево додељује књижевну награду Рамонда Сербика и ми ћемо у симболици тог цвета, преданим радом у Савету ове књижевне манифестације и пуном сарадањом са Нишким културним центром, поново потражити своју снагу како бисмо доказали да смо као Друштво кадри да покажемо само оно најбоље свету.

Председништво Друштва

Угледни књижевни ствараоци

Tweet 23
fb-share-icon20