Одржана редовна Скупштина Друштва књижевника и књижевних преводилаца

У Нишу је синоћ одржана редовна Скупштина Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. На седници је усвојен извештај Председништва о раду Друштва и план активности за 2020. годину, али гласало се и о пријему нових чланова у редове Угледних књижевних стваралаца.

Одлуком Скупштине од 26. фебруара 2020. године нови чланови Друштва су нишки књижевни ствараоци: Јелена Јовановић, доцент на Филозофском факултету у Нишу; Саша Буђевац, познати српски архитекта; управница Позоришта Лутака у Нишу Милица Радуловић; Јадранка Миленковић и Милош Гроздановић.

Нови чланови Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша

За почасног члана Друштва једногласном одлуком Скупштине именован је песник њ.е. Едвин Сугарев, генерални конзул Републике Бугарске у Србији.

Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша благовремено ће обавестити јавност о књижевном програму на којем ће бити организовано заједничко представљање нових чланова.

Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша баштини традицију дужу од шездесет година. То протекло време нас обавезује да негујемо сећања на дела оних који су градили Друштво деценијама пре нас – да се увек држимо темељног начела чувања угледа професије и свих еснафских интереса наших чланова. Наше овогодишње активности и све креативне снаге биће пре свега усмерене на важан јубилеј – 30 година Међународне књижевне колоније Сићево јер је управо ово Друштво 1990. године покренуло Колонију. Међутим, временом је та чињеница некако била занемарена. Књижевна колонија Сићево додељује књижевну награду Рамонда Сербика и ми ћемо у симболици тог цвета, преданим радом у Савету ове књижевне манифестације и пуном сарадањом са Нишким културним центром, поново потражити своју снагу како бисмо доказали да смо као Друштво кадри да покажемо само оно најбоље свету.

Председништво Друштва

Угледни књижевни ствараоци