Завршен конкурс књижевне Награде “Славиша Николин Живковић”


Oбавештавамо читаоце, књижевне ствараоце, учеснике конкурса и сва средства јавног информисања да је овогодишњи конкурс за књижевну Награду “Славиша Николин Живковић” затворен.Од отварања конкурса, 3. априла, до затварања, 3. маја, одазвало се нешто више од 100 књижевних стваралаца из преко 50 градова. Захваљујемо се свима на указаном поверењу.


Славиша Николин Живковић (1953-1990)

Славиша Николин Живковић, звани Шака, био је рокер по вокацији, песник по опредељењу, вагабунд и клошар, светски путник без овереног пасоша, раноранилац-риболовац, зен-учитељ, радник у трећој смени, савременик Харолда Фостера, пријатељ Рајнера Фасбиндера, Де Садов лични критичар, човек који је уживо гледао Бен Белу и Јосипа Броза у блиндираној лимузини, џин у затуреном циркусу, спаринг партнер Мајка Тајсона, мајстор за полупроводнике, битник, велики стваралац и визионар.


На Конкурс је приспело 65 поетских рукописа, по 15 драмских текстова и збирки прича или есеја, као и 20 романа. Подсећамо, након претходно објављеног ужег избора учесника на конкурсу, име добитника награде објављујемо 8. септембра на Дан нашег Друштва.


Осим скретања пажње на аутора и његово дело, које ће стручни жири оценити као уметнички највредније, ова књижевна награда настоји да сачува успомену на писца чије име носи и његову заоставштину, која представља изузетан допринос нишкој и српској књижевности.


Угледни књижевни ствараоци