Нови чланови Друштва позната имена српске књижевности

Друштво књижевника и књижевних преводилаца Ниша ове године обележава седамдесету годишњицу. Уз неколико административних застоја, од оснивања 1952. године, Друштво стамено истрајава и одржава јединствен дух књижевног стваралаштва у Нишу.

Након одржавања Свечане седнице Друштва у понедељак 21. марта 2022. године и почетка обележавања значајног јубилеја, у име чланова Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша, Председништво саопштава једногласну одлуку Скупштине:


“Са великим задовољством обавештавамо јавност да су нови чланови нашег Друштва уважене колеге Горан Станковић, Бранислав Јанковић и Спасоје Ж. Миловановић.”

Председништво Друштва


Са поносом представљамо нове чланове Друштва књижевника и књижевних преводилаца НишаГоран Станковић, српски писац. Рођен 1958. године у Нишу. Пише поезију, есеје, прозу и бави се уредничким и приређивачким радом.

Члан је Српског ПЕН центра и један од тројице оснивача књижевно-уметничко-друштвеног покрета Физизам.

Од 2002. године је главни уредник Нишког културног центра.


Бранислав Јанковић, српски новинар, писац и публициста. Рођен 1969. године у Нишу. Први роман је објавио 2011. године, пише поезију, приче и драме.

Као новинар, уредник и водитељ радио двадесет година на телевизији. Објављивао у периодичним издањима и књижевним часописима.

Његов роман Сузе Светог Николе се обрађује у изборној лектири у средњим школама.


Спасоје Ж. Миловановић, српски песник, драмски писац и театролог. Рођен 1971. године у Крушевцу. Пише позоришну критику, драмске текстове и поезију.

Иза себе има велики број написаних, драматизованих и режираних представа, од Крушевачког позоришта до Атељеа 212 и Народног позоришта у Београду. Пише за више часописа везаних за театрологију.

Од 2018. године је на челу Народног позоришта у Нишу.ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШУгледни књижевни ствараоци